Øyer Gjestegard

Historien om Øyer Gjestegard

Øyer Gjestegård

Øyer Gjestegård ble påbegynt i 1978 av daværende eier og driver Kjell Madsen. Han hadde en visjon om å skape et bevertning og overnattingssted med sjel og særpreg. Kjell Madsen laget sammen med sin daværende kone, dekorasjoner, møbler og utstyr. Dette gav Gjestegården sitt særegne preg og det viste seg raskt etter åpningen 1. juli 1979 at dette ble en suksess. 

Da hadde gjestegården 16 rom, kafeteria, åttekanten og selskapslokalet Rødsalen. Både inventar og dekorasjoner var håndlaget ned til minste detalj. Dette gav Gjestegården et unikt særpreg. I 1982 åpnet Blåsalen og ytterligere 16 rom.  Den siste store utbyggingen som ble gjort av Kjell og Hjørdis Madsen var i 1987 da med vanndiskotek som ble veldig populært.

Bassenget på Øyer Gjestegård
Basseng Øyer Gjestegård

Hafjell Hotel & Apartments

I 1996 kjøpte Viking Gruppen AS (nå Wellegruppen AS) Øyer Gjestegård. Den 15.mai 2007 ble det navneskifte til Hafjell Hotel & Apartments. I årene før navneskiftet ble kro, kjøkken og konferansesalene pusset opp samt at hotellet fikk en ny peisestue. I 2008 ble alle rom renovert på hotellet og i 2011 gjennomførte man en stor ombygging av restauranten til flere koselige stuer og nytt buffetområde.  Hotellet ble også miljøsertifisert som miljøfyrtårn vinteren 2011.

Hafjell Hotell, Gjestegarden i Øyer

Hafjell Hotell

Twinings Best Breakfast kåret i 2017 Norges beste frokost for 13 år på rad. Hafjell Hotell ble fylkesvinner i Oppland som det hotellet med beste hotellfrokost. Det var første gang et hotell fra Lillehammer-regionen vant denne konkurransen. I juni 2018 ble det klart at Hafjell Hotell hadde klart å kopiere bragden og ble kåret igjen til hotellet med den beste hotellfrokosten i Oppland.

I 2017 fikk hotellet nytt navn Hafjell Hotell AS, Gjestegarden i Øyer.

Hafjell Hotell har i dag 45 dobbeltrom og 8 suiter.

Les også historien om Hafjell