Lilleputthammer

Lilleputthammer

Lekeland Hafjell

Skiferie

Vinterferie på Hafjell

Flyfoto Hafjell

Bob og akebane

Lillehammer

Hafjell Bike Park

Minigolf

Hunderfossen familiepark

Norsk kjøretøyhistorisk museum

Øyer kommune

Stavsmartn

Gratis inngang til lekeland*

* mellom 19 - 21 (18 - 21 i sommersesongen)

Lekeland

Barnas hotell

Hafjell hotell er en favoritt blant barnefamilier, og det er mange gode grunner til det. Hotellet er barnevennlig og har en avslappet atmosfære i restauranten og vår egen "familiestue" med lekehjørne der barna kan leke mens de voksne spiser ferdig. Det er også egne menyer for barna, så det skal være enkelt å finne noe alle liker. Vi har flere barnestoler, og det er lett å komme seg rundt med barnevogn. Hafjell lekeland er vår nærmeste nabo, og hotellets gjester har gratis adgang her mellom 18 og 21 hver dag. Vi påpeker at lekeland er ubemannet på disse tidspunktene, og at en voksen må følge barna. I lekelandets ordinære åpningstider har hotellets gjester 50% rabatt på inngangsbilletter. I tillegg finnes det en lekekrok for de minste barna i familiestuen på hotellet. For de største barna har vi shuffleboard, airhockey og biljardbord. Det er 100 meter til Lilleputthammer familiepark, og lilleputtmaskotten Ola besøker hotellet daglig ved frokost i hele juli måned. Hotellet tilbyr Olas Superpakke. Bestill Olas Superpakke for sommeren 2024 Olas SuperpakkeVi har 16 familierom som består av en køyeseng i tillegg til en dobbeltseng, disse er veldig populære blant familier med barn som ferierer i området. Du kan også velge en suite med to eller tre rom for å gjøre oppholdet ditt ekstra behagelig. I Hafjell er det flust av muligheter for spennende aktiviteter, både sommer og vinter! På vinterstid er det 3 separate områder for barn med enkle heiser, slake bakker med morsomme slalåmporter. Dette er perfekte områder for å lære seg å ha det gøy med ski - for hele familien. Familiebakkene er helt gratis å bruke. Flere barnevennlige aktiviteter i nærheten av Hafjell hotell Helårsaktiviteter Hafjell Lekeland Vegmuseet Jorekstad fritidsbad Lillehammer sentrum Maihaugen   Vinter: Hafjell skianlegg Hunderfossen vinterpark   Sommer Lilleputthammer familiepark Hafjell bike park Hunderfossen eventyrpark

 • Lilleputthammer
 • Lekeland

Lilleputthammer familiepark toget

Lilleputthammer

Lilleputthammer er en unik park for småbarnsfamilier - her får barna nærhet, opplevelser, lek og moro i en hjertevarm og trygg atmosfære.Bestill rabatterte dagsbilletter til Lilleputthammer familiepark Olas superpakke Hafjell Hotell samarbeider med Lilleputthammer og hos oss kan du få kjøpt Olas superbilletter for hele oppholdet. Disse er perfekte når dere ønsker å høy super fleksibilitet på når dere ønsker å besøke parken. Dessuten er Hafjell Hotell nærmeste hotellet til Lilleputthammer - bare 50 meter fra familieparken. Så du kan enkelt gå til og fra rommet deres, om det skulle være behov for en hvil i løpet av dagen.  Lilleputthammer i Hafjell er den eneste familieparken i Norge spesielt tilrettelagt for barn opptil 9 år. Her føler barna seg hjemme. I "den lille byen med det store hjertet" kan barna ha en "actiondag" med tog, biler, båter, karusell, oppleve sirkus, pariserhjul, berg- og dalbane eller suse ned i Olas froskehopp. De kan boltre seg i klatretårn, hinderløype, på trampoliner. I Lilleputthammer er vi opptatt av at barna skal føle glede og mestring innenfor trygge rammer. Rundt om i parken finnes mange sittegrupper, sandkasser, vippehusker, trampoliner, hinderløype, hoppeputer m.m. Vi har trillevogner til utlån. Det finnes stellerom på alle toaletter og vi har egne ammerom i Miniputthuset. I Lilleputthammer er også Olas klatrepark. Denne passer for barn mellom 5 og 10 år og er lokalisert i furuskogen sør for Lilleputthammer familiepark. Olas klatrepark består av en øvelsesløype, selve klatreparken med 13 klatreelementer og deretter en zipline med 2 klatreelementer. Totalt er Olas klatrepark 135 meter lang. I 2019 ble det også bygget en egen klatreløype beregnet for barn mellom 3 og 5 år.  Denne er rett ved siden av Olas klatrepark. Miniputt by Lilleputthammer Familiepark i Hafjell er en miniatyrutgave av Storgata i Lillehammer anno 1930-tallet, bygd i målestokk 1:4. For voksne gir Lilleputthammer Familiepark et historisk tilbakeblikk til 1930-tallet med datidens forretninger, hotell og kafeer. Her finnes 44 forretninger, 2 hotell, 3 kafeer, 2 bakeri, politi og kino. Her finner du alt fra J. Bøhmers Isenkramforretning og Th. Julins Broderiforretning til Pølsemaker Johansen. Til husene er det benyttet 2830 spesiallagde isolerte vindusglass, ca 1 million listverk og 80.000 takstein. I Kulturhuset kan du lese mer om historien til Lilleputthammer. For mer informasjon om Lilleputthammer familiepark

 • Lilleputthammer
 • kids
 • Lekeland
 • Familiepakke

Hafjell Bike Park

Hafjell Bike Park

Hafjell Bike Park er et av Europas beste anlegg for heisbasert sykling og har løyper som passer hele familien uansett ferdighetsnivå. Fra enkle og snille nybegynnerløyper til skikkelige berg- og dalbaner for de tøffeste. De 14 løypene er fordelt på 25 kilometer og er merket fra grønt til svart vanskelighetsgrad, akkurat som om vinteren. I sykkelutleien står det 80 downhill og 20 terrengsykler klare for å gi dere nye opplevelser. Gondolen gir dere en fin tur opp de 586 høydemeter til Mosetertoppen og er et glimrende utgangspunkt for både downhillsykling, vandring og sykkelturer innover det flotte fjellplatået i Øyer. Eller du kan ta gondolen opp og nyte utsikten ved Skavlen restaurant.  Her har du panorama over Hafjell og Gudbrandsdalen.

 • Hafjell Bike Park
 • Hafjell

Norsk kjøretøyhistorisk museum

Norsk kjøretøyhistorisk museum

9. juni 2019 åpnet 2000 kvadratmeter kjøretøyhistorisk museum i tilknytning til Norsk vegmuseum på Lillehammer. Det godt over 2000 kvadratmeter store nye kjøretøymuseet blir del av turistattraksjonen like nord for Lillehammer, rett ved Hunderfossen familiepark og kun 2 km fra Hafjell. Rundt 80 kjøretøyer og 60 sykler er utstilt i det nye museumsbygget. I Lillehammerdistriktet rullet landeveislokomotivet Herkules allerede i 1870, her putret landets første bil sommeren 1896 og her ligger Norsk kjøretøyhistorisk museum. Den 9. juni 2019 åpnet dørene til det nye museet som er en del av Norsk vegmuseum. Det 2000 kvadratmeter store museet er del av turistattraksjonen like nord for Lillehammer, rett ved Hunderfossen familiepark og kun 2 km fra Hafjell.  I det nye museet ser du eksempler på hva som har rullet på norske veier fra starten på 1900-tallet og fram til 1990-tallet. Utstillingen inneholder rundt 80 motorkjøretøyer og ca. 60 sykler og viser også flere unike norskproduserte kjøretøyer. Knapt 20 ulike bedrifter har forsøkt å få i gang norsk bilproduksjon opp gjennom årene, men få har fått det til. Historiene om Bjering-bilene fra Gjøvik, Staverns elektriske lastebiler, Troll fra Telemark, Mustads sekshjuling «Giganten» og elektriske Think er blant de som har fått plass i museet, sammen med et utvalg hverdagsbiler fra ulike tidsaldre.  Her vil mange kunne nikke gjenkjennende ved synet av biler, mopeder og sykler fra egen barndom. Biler og motorsykler brukt i racing og biler brukt av Det Kongelige Slott er på plass. Blant annet Kong Olavs Cadillac Fleetwood 75 Limousine fra 1951. I tillegg til biler er det mange flotte mopeder og motorsykler i utstillingen og i sykkelavdelingen ser du mange av de norskproduserte sykkelmerkene som har blitt laget. Mange av kjøretøyene kommer fra det nå nedlagte Norsk kjøretøyhistorisk museum på Lillehammer, men mange nye kjøretøyer har kommet i tillegg. 

 • norsk kjøretøyhistorisk museum
 • Norsk vegmuseum

hafjell-løyper

Hafjell

Hafjell alpinanlegg befatter et variert og spennende løypenett som passer godt for alle, fra nybegynnere og barn til erfarne kjørere. Her finner du også langrennsløyper som leder ut i et stort langrennsområde med flust av forskjellige turer. Kart HafjellSnøsikkert og variert Hafjell er blant Norges mest snøsikre destinasjoner. Her finner du et stort utvalg av løyper uansett ferdighetsnivå, alder og type utstyr. Hele skianlegget ligger solvendt og har gode snøforhold fra medio november til medio april. I tillegg til noen gode og varierte alpinløyper, et fullkomment parktilbud fra de minste til de aller råeste, finner du også et av Norges største preparerte løypenett for langrenn. På Mosetertoppen kan du gå på ski selv etter mørket har falt med en lysløype på 7 km.  Familieeldoradoet Hafjell La barna leke seg med ski på beina i Hafjells familieområder! I Hafjell er det tre forskjellige familieområder, et plassert i dalområdet, et ved gondolavstigningen og et på toppen ved Gaiastova. Alle de tre ulike familieområdene har forskjellig skirelaterte tema. 

 • Hafjell
 • opplevelser

Winter wonderland

Langrennsløyper

Langrenn

Lillehammer regionen er et skieldorado for alle som er glad i å gå langrenn. Øyer Turskiløyper preparerer og tilrettelegger et unikt løypenett som går i flotte høyfjellsomgivelser tilknyttet Hafjell, Pellestova, Hornsjøen og nordover til Holmsetra, Brennlia og Trolløypa inn i Ringebu. Flott natur og nydelige langrennsspor. Vi anbefaler å ta gondolen til Mosetertoppen eller å kjøre opp til Gaiastova for å benytte deg av det flotte turskinettet som finnes på Hafjelltoppen og Øyerfjellet. Lysløype på Mosetertoppen i Hafjell Den nye lysløypen på Hafjell, Moseterløypa, er 5,7 km lang. Traseen er utviklet i samarbeid med Olympiatoppen, resultatet har blitt en flott løype både for aktive og mosjonister. Den er tilpasset dem som ønsker seg en god treningsøkt og mange kjente syra i åpningsrennet 6. januar for noen år siden. "Dette er knallbra" sa Erling Jevne som var deltager sammen med sine tre håpefulle. Det var stor enighet om at både løypa og arenaen er spennende for videre arrangement.

 • langrenn,

Lekeland Hafjell

Lekeland Hafjell

Lekeland Hafjell

I Lekeland Hafjell ved siden av hotellet kan barna boltre seg i sklier, hinderløyper, ballbinger m.m. De kan hoppe, klatre, krype, balansere, skli, utforske og oppdage. Her er det ingen organisert lek, barna får utviklet sin kreativitet ved å skape sine egne leker og regler. Det er satt begrensninger på antall gjester som kan oppholde seg samtidig i lekelandet på grunn av smittevernhensyn. Vi anbefaler at man bestiller billett på forhånd for å være sikret plass.   Gratis besøk til Lekeland Hafjell Hotell er nærmeste nabo til Lekeland Hafjell. Barn med følge av voksne som bor på hotellet har gratis inngang til Lekeland Hafjell (klokken 19 - 21) dersom det ikke er bursdagsselskaper der. (tidene kan variere så ta kontakt med resepsjonen for oppdatert informasjon). Inngang til Lekeland om kvelden er direkte fra hotellet. I sommersesongen åpnes Lekeland Hafjell (18 - 21). Følg korridor i første etasje rett frem og da komme du til dør merket Lekeland. Tilbudet om gratis lekeland om kvelden gjelder kun for boende gjester på Hafjell Hotell. Lekeland Hafjell er et innendørs lekeland på ca. 900 m2 for barnefamilier, skoleklasser, barnehager, fritidsklubber, idrettslag, institusjoner og andre med ansvar for barn i alderen 1 til ca.12 år.  Hos oss har barna det kjempegøy, samtidig som de får vært i bevegelse i trygge omgivelser. Barna får styrket motorikk og testet sine ferdigheter! Det finnes egne avdelinger tilpasset barn i alderen 0-3 år og 2-4 år.  Alle lekeinnretningene er sikret og godkjent iht. norske lover og forskrifter.   Lekeland HafjellÅpningstider Lekelands ordinære åpningstider er lørdager og søndager 11.00 - 18.00. Åpent hver dag fra 22. juni - 18. august 11:00-18:00 Bursdager i Lekeland I Lekeland Hafjell kan barna også holde sin private bursdagsfest. Lekelandet har fire bursdagsrom i ulik størrelse. I alle bursdagsrom er det egen trone for bursdagsbarnet, og en egen bursdagsvert vil stå for serveringen. Barna har kun adgang med voksen (minimum 16 år), og det er de voksnes ansvar å påse at barna følger reglene for innretningene. Denne regelen gjelder også for hotellets gjester som besøker Lekeland etter ordinær åpningstid.  Lilleputthammer familiepark I sommersesongen og høsten er Lilleputthammer familiepark åpen og da er hotellet lokalisert midt i "smørøyet" for opplevelser. Det er kun 100 meter å gå til Lekeland og Lilleputthammer fra Hafjell Hotell.  Vi anbefaler at du kjøper Olas superpakke som inkluderer billetter til Lilleputthammer familiepark dersom du bor flere dager på hotellet.  Det lønner seg. Hunderfossen familiepark Hunderfossen er lokalisert 3 km fra Hafjell Hotell.

 • Lekeland
 • kids
 • Lilleputthammer

Hunderfossen

Hunderfossen

Hunderfossen familiepark Hunderfossen Familiepark i Lillehammer er kjent som Hele Norges Eventyrpark, og er en av Norges mest populære turistattraksjoner. Her er mer enn 60 attraksjoner og severdigheter. Prøv familierafting i frådende vannstryk, opplev det magiske Eventyrslottet, ta en luftig tur i den spektakulære Il Tempo Extra Gigante, se det gigantiske Hunderfossen-trollet, gjenopplev folkeeventyrene i Ivo Caprino’s Eventyrgrotte, kos dere i bassengområdet med vannsklier og vannleker for de minste, prøv vårt populære småbarnsområde, se Den Lille Prinsen i 4d, utforsk Energisenteret, Høydeparken og Trollfallet, prøvekjør John Deere på Traktorbanen, ta lappen på våre mini Volvo FH-lastebiler eller lekre Mercedes-Benz SLS, ha det gøy på el-gokartbanen, opplev et uforglemmelig måltid i Trollsalen restaurant. Ta Eventyrskipet høyt til værs og helt nye Lekehuset for de aller minste, og mye mye mer. BILLETTER HUNDERFOSSEN Her finner du linken til online bestilling av billetter til Hunderfossen familiepark. Billetter til Hunderfossen Eventyrpark er oppgitt med "valgfri dag" pris.  Hunderfossen familiepark er bare 3 km fra Hafjell Hotell.

 • Hunderfossen
 • kids

Hafjell golf

Ved foten av Gudbrandsdalen finner du en eventyrlig golfbane, Hafjell Golf. Banen ligger rett nord for Hafjell Alpinsenter i Øyer kommune og er en 9 hulls skogs/parkbane med høy kvalitet. Golfbanen ligger 800 meter opp fra E6, 15 minutter nord for Lillehammer. Banen er en park/skogsbane med store greener, mange bunkere og mange utfordringer. Med sine 9 hull hvor det korteste er 76 meter og det lengste 470 meter, har de lagt vekt på høy kvalitet og mange detaljer. Alle bekker har steinsatte sider, flere teesteder er murt opp av stein og eksisterende skog er tynnet og gjort spillbar. Med gode solforhold hele sommerhalvåret varer sesongen fra begynnelsen av mai til midten av oktober. Fra Hafjell Hotell er det kun 5 minutters bilkjøring til golfbanen.   BOOKING/GREENFEE/STARTTIDER 2018 Tidsbestilling gjelder alle dager mellom klokken 08:00 - 20:00. Booking gjøres via Golfbox eller på telefon 61275765 mellom klokken 08:00 og 16:00 GREENFEE PRISER HAFJELL GOLFBANE Mandag til fredag: kr. 220,- for 9 hull og kr. 330,- for 18 hull. Helg og helligdager: kr. 275,- for 9 hull og kr. 385,- for 18 hull. Juniorer (tom. 19 år) betaler 1/2 pris.

 • Golf

Tursti gaiastova

Jorekstad

Badeland like nord for Lillehammer med flere basseng inne og ute. Dampbadstue og tørrbadstue. Kort kjøreavstand fra Hafjell Hotell. Her kan du hoppe, plaske, trimme, dykke, trene, ta badstu, eller rett og slett slappe av mens barna boltrer seg i leke­basseng og vannsklie. Lillehammer - Hafjell områdets største badeanlegg. Jorekstad fritidsbad er lokalisert omtrent 8 km sør for Hafjell Hotell like ved Jørstadmoen. Jorekstad fritidsbad er tilpasset alle aldersgrupper. * 4 basseng * Klatrevegg (3,6 meter opp fra bassenget) * Varmebasseng * 25 meter basseng * Barnebasseng * Vannsklie, 43 meter * Badstue * Servering * Dampbadstue * GD sklia med fall 8,5 meter (ute) * Rambøll tårnet stup 3 og 5 meter (ute) * DNBNOR brettet stup 1 meter (ute) * Anlegg Øst Bredsklie (ute) * Vannkanoner (ute) Jorekstad AS Jørstadmoveien 690 2625 Fåberg Tlf: 61 05 70 60 E-post: [email protected] www.jorekstad.no

 • Jorekstad

Maihaugen

På Maihaugen er det spennende aktiviteter, vakre omgivelser og gode opplevelser for hele familien. Maihaugen er et av de største friluftsmuseene i Norge og har 200 bygninger fra 1200-tallet og fram mot i dag.Levende Maihaugen I høysesongen på sommeren åpnes mange av de historiske husene, og du blir invitert inn i hjemmene av "beboere" fra ulike tider. Bli med på nostalgiske gjensyn med de ulike tiårene på 1900-tallet. Du kan gjenoppfriske barndomsminner og dele dem med familien din! Husker du 80-tallet? På Maihaugen er de fleste tiårene på 1900-tallet representert med tidsriktige hus med interiør, gjenstander, pynt, klær og beboere som representerer sitt tiår. Senk skuldrene, nyt omgivelsene, og lev deg inn i livet for over hundre år siden. Kom og kle deg ut og delta i lek og arbeid. Kyndige håndverkere gir tips om vedlikehold og restaurering. Og dyktige omvisere deler gjerne kunnskapen sin med deg. Maihaugen har også mange dyr som gjerne vil bli kost og lekt med. Vandreteater Maihaugen har flere vandreteater. Dette er en populær aktivitet for familien, og en spennende og levende måte å formidle historie på. Vandreteater er ofte basert på dramatiske og mystiske hendelser som man må være med på å løse. De minste barna kan være med å lete etter dyra som bor på Maihaugen, og de litt større barna, som er modige nok, kan være med å løse mysteriet om apotekerspriten som forsvant. Vandreteatrene går hver dag fra juni til august. Spennende utstillinger Året rundt kan du se utstillinger innendørs, som den populære utstillingen «Langsomt ble landet vårt eget». Gjennom en vandring i Norgeshistorien fra istida og fram til i dag får du se rotter som danser på bordet under svartedauden, kjenne lukta av tørrfisk som river i nesa og høre ”stemmen fra London” og mye mer. I hovedbygningen finner du også Maihaugens flotte museumsbutikk og kafé.

 • Maihaugen