Miljøfyrtårn hotell

Miljøfyrtårn

Hafjell Hotell ble miljøsertifisert som miljøfyrtårn vinteren 2011 etter langsiktig arbeid og samarbeid med Lillehammer miljø, Oppland fylkeskommune og Øyer kommune. For Hotellet har det betydning at det skal være minimalt bruk av engangsartikler som for eksempel plastglass. Hotellet har fokus på energistyring, avfallssortering og HMS arbeid overfor ansatte i bedriften.
 

Vi er stolte over å være Miljøfyrtårn-sertifisert og har vært sertifisert siden 2011, vi jobber kontinuerlig med å forbedre oss. Miljøfokus er en naturlig del av vår bedriftskultur og vår miljøpolicy er forankret i styret, hos ledelsen og de ansatte. Vi ble re-sertifisert for 3 nye år juni 2023. Hotellet har ett stort samfunnsengasjement og støtter lokal idrett og foreninger, i tillegg har ledelsen flere verv i lokalmiljøet.

Hos oss jobber det mennesker fra mange ulike nasjoner og mangfoldet er stort. I 2.etg over kjøkkenet har vi laget ett stor personalrom med spisebord, sofaer og stor TV. Her inntar vi lunsj sammen så langt det er mulig, og det serveres varm mat fra kl 11.30 – 14.00 og 18.00 – 20.00 hver dag. Vi er opptatt av at alle skal respektere hverandre og vite at alle er like mye verdt.  Ved ansettelse hos oss får man en link til en digital personalhåndbok som kontinuerlig blir oppdatert når de starter i jobb. Vi har samlinger, julebord, allmøter og avdelingsmøter, samt at det gjennomføres medarbeidersamtaler jevnlig.

Kildesortering er en viktig del av sertifiseringen og vi har stort fokus på sortering. Det er lagt til rette for at både gjester og personell skal kildesortere.
Hafjell Hotell skal sammen med sine leverandører sørge for at hotellet ikke påvirker naturen og nærmiljøet på en negativ måte. Vi skal velge de riktige leverandørene og dette gjøres i samarbeid med NHO Innkjøpskjeden, i tillegg til at vi selv tilser at leverandører utenom innkjøpsskjeden har miljøfokus.

Frokostbuffet og buffeter har ingen engangsartikler, og det oppfordres til at gjester heller forsyner seg flere ganger, slik at vi minsker matsvinn, både via informasjon i mattorget og via infoTV. Det serveres egenprodusert honning på frokostbuffet, som våre 30 000 kollegaer på taket produserer. I tillegg kjøpes gris av lokal bonde, hvor skinkene henges i stabburet på taket sammen med egen produserte spekepølser. Rundt stabburet er det anlagt en urtehage på sedumgress. Kjøkkenet på hotellet kjøper elg fra elgjaktlag i Øyer, og lager blant annet egne elgkarbonader.

Det er enn så lenge dårlig med kollektivtilbud til Hafjell. Busser går til noe begrensede tidspunkter, og det er mer vanlig at våre gjester bruker bil. Vi har installert 7 EL-bil ladere hvor gjester kan lade til en meget gunstig pris. Vi setter pris på tilbakemeldinger, tips og råd fra gjester på videre jobb eller forbedringer når det gjelder miljøarbeidet, og ønsker du innsyn i vår rapportering, er det bare å ta kontakt.

Hilsen teamet på Hafjell Hotell AS